Najboljši pripomočki za kampiranje!– BUSHMAN

Najboljši pripomočki za kampiranje!

Najboljši pripomočki za kampiranje!

Ko te vleče ven, ni nič lažjega kot spakirati in oditi. Ne razmišljaj, ne načrtuj, ne paničari, ampak imej pri roki stvari, na katere se lahko stoodstotno zaneseš. Pripravi si univerzalni seznam, ki bo poskrbel, da ne boš nikoli ničesar pozabil_a, in bil_a boš povsem miren_a. Le tako se boš lahko osredotočil_a na eno stvar – kako osvobajajoče je iti tja, kamor te vodijo noge, in imeti trezno glavo. Pusti skrbi za seboj, spakiraj nahrbtnik in se odpravi po pustolovščine in nepozabna doživetja. Teh pripomočkov nimaš na seznamu? Morda je čas, da jih tja končno dodaš!

 

Odrasel moški drži majhnega otroka, ki hodi po lesenem deblu v gozdu in se smeje s klobuki na glavi | BUSHMAN

 

Začne se s pakiranjem

Če se redno odpravljaš v naravo, nedvomno veš, da je kakovostna prtljaga bistvenega pomena. Če tega ne veš, te bomo z veseljem poučili. Za pohodništvo z nahrbtnikom ali kampiranje navaden nahrbtnik preprosto ni dovolj. Ne zato, ker bi bil prostorsko neustrezen (pravi pohodnik vedno pakira skromno!), ampak ker je pomanjkljiva funkcionalnost.

 

Nahrbtnik Wayfarer iz dodatkov BUSHMAN

 

Prostor. Za to gre. Prefinjen prostor, ki ga zagotavljajo žepi, torbice, predali ... In spet žepi. Zunanja stran, stranska stran, vgrajena notranjost – vsi ti pripomočki omogočajo odlično organizacijo pri pakiranju. Enega za prigrizke, drugega za dragocenosti, tretjega za rezervna oblačila ...

 

Primeren nahrbtnik za pohodništvo mora biti prostoren in se hkrati dobro prilegati hrbtu ter biti izdelan iz trpežnega materiala. Nahrbtniki BUSHMAN so običajno izdelani iz trpežnega bombažnega platna ali pametnih mešanic, ki prenesejo vse.

Prednost nahrbtnikov za odprave je vgrajeno dežno pokrivalo, ki ga v primeru dežja preprosto potegneš čez nahrbtnik. Deluje kot zanesljiv dežni plašč in ti ni treba skrbeti za svojo opremo.

Glede oblike nahrbtnika je vedno odvisno od tega, kaj ti je ljubše in kam greš. Preprost platneni nahrbtnik bo zadostoval, medtem ko bo za večdnevne odprave uporaben bolj obsežen nahrbtnik z robustno konstrukcijo.

 

BUSHMANOV NASVET:

  • Tipičen nahrbtnik za odpravo je JABARI – dragulj med nahrbtniki, kralj žepov in edinstven kos podjetja BUSHMAN. Ponuja razkošno prostornino 40 litrov, glavni žep ter še 12 drugih žepov in žepkov! Stranski trakovi s plastično zaponko omogočajo, da se vsebina nahrbtnika spusti navzdol in vanj spravi tudi rezervni par čevljev ali dežni plašč. Enak trak je tudi na spodnjem delu nahrbtnika, pri čemer boš cenil_a kolčni pas z masivno zaponko in mrežico za prezračevanje na hrbtu. Vgrajeno pokrivalo je že samoumevno.
  • Klasičen in retro kos, ki bo popestril tudi mestni outfit, je 25-litrski platneni nahrbtnik WAYFARER. Že več let je v ponudbi podjetja Bushman. Zakaj? Ker bushmani obožujejo klasiko!

 

Pospeši korak!

Obutev, to je velika tema, ki jo je težko združiti v eno najboljšo možno vrsto obutve. Vedno je odvisno od letnega časa in terena, na katerega se odpravljaš. Ne glede na to, ali iščeš pohodniške čevlje, masivne čevlje za na prostem ali lahke sandale, poskrbi, da bodo čevlji udobni in zanesljivi. Obutev BUSHMAN ponuja vrhunske materiale, premišljeno izdelavo, izpopolnjeno v četrt stoletja, in brezčasni dizajn. Dobro se obuj – čas je, da se za odpravo! In ne pozabi na nogavice. Nizke nogavice ne bodo zdržale v zunanjih čevljih. Zanesi se na naše nogavice in podkolenke iz naravnih in pametnih mešanih materialov, ki so zasnovane tako, da v zadostni meri preprečujejo odrgnine, žulje in mehurje.

 

Čevlji Expedition II iz dodatkov BUSHMAN

 

BUSHMAN NASVET:

Se ti ne gre v kamp, vendar je kampiranje na območju, kjer si, prepovedano? Preizkusi bivakiranje! V tem primeru lahko spiš na zaščitenem območju, vendar ne smeš kuriti ognja ali puščati sledi (smeti itd.). Bistvo je, da lahko tu spiš, vendar ne smeš na noben način posegati v naravni tok narave. Enako velja za drugo in tretje območje nacionalnih parkov.

 

Pusti na glavi!

Elegantno se od pet selimo naravnost do pokrivala. Vse vmes lahko preskočimo, saj točno veš, kakšen mora biti tvoj "outfit pohodnikov"! Udobne hlače, če se da žepne hlače BUSHMAN v različici "heavy dutty" (s trojnim šivom in podaljšano dolžino), majica BUSHMAN s potiskom iz 100 % bombaža ali minimalistična različica Bushman Classic ter ena od celoletnih jaken ali funkcionalnih brezrokavnikov iz platna.

 

Moška zimska jakna Spruce II iz BUSHMAN oblačil

 

 


Poleti in pozimi ne smeš pozabiti na naglavno pokrivalo. Ni nujno, da si kavboj, če želiš nositi pravi klobuk. Med bushmani so priljubljeni afriški, ročno sešiti klobuki iz usnja in blaga klobuki BUSHMAN. Trdni, podrobni, vedno izvirni, tako za moške kot za ženske. Ščitijo pred soncem, jutranjo meglo, rahlim dežjem in rahlim snegom.

 

Stvari, na katere radi pozabimo

Napolnjen komplet prve pomoči, rezervna oblačila, zaloge hrane? Nikakor! Tukaj je seznam stvari, ki jih ne smeš spregledati. Z njimi boš veliko lažje preživljal_a čas na prostem.

Skodelica Smalt II iz serije dodatne opreme BUSHMAN, idealen za vaše pohode in odprave.

 

  • Preklop na način brez povezave ni nikoli slab, vendar je še vedno dobro imeti nekaj za rezervo, da bodo vsi pripomočki napajani v nujnih primerih, tudi če si daleč od civilizacije. Za takšne namene je idealna power banka – na primer, naša OUTDOOR power banka s kapaciteto baterije 10.000 mAh se lahko uporablja tudi kot svetilka!
  • Prenosno vedro ti ne bo prišlo prav le kot začasno pomivalno korito ali napajalnik za psa, temveč tudi za osebno higieno ali nabiranje gob in zelišč. Vedro BUSHMAN s prostornino 9 litrov se zloži na dva dela in postane vsestranski pomočnik. Je vodotesen in odporen na ekstremne temperature (od -50 °C do +110 °C).
    Jedilni pribor Cutlery set iz serije dodatkov BUSHMAN, idealen za vaše odprave, pohode in ekspedicije.
  • Pripomočki za kampiranje – vzdržljivi, večnamenski in primerni za shranjevanje. Zavzemajo minimalno prostora in vse lahko lepo zložiš skupaj. Priročen jedilni pribor CUTLERY SET lahko obesiš na pasno zanko hlač ali celo na ključe, čutarico KANYSTR boš cenil_a, kadar ti bo zmanjkalo soka, prenosni kuhalnik STOVE pa bo v hipu pripravil poln obrok, tudi če imaš pri roki le star štor. In če se ti ne ljubi kuhati, pred odhodom v žep pospravi nekaj suhega mesa. Naše suho meso z receptom iz Južne Afrike ti bo všeč že ob prvem okušanju!
    Čutarica Kanystr II green iz serije dodatne opreme BUSHMAN, ki je idealna za vaše odprave, ekspedicije in pohode.
  • Lahka mreža proti komarjem DOUBLE, ki jo lahko obesiš tudi na vejo ali napeto vrv, ti bo še posebej koristila, če kampiraš poleti. Svetilka MOSQUITO ne bo posvetila le tebi, temveč predvsem nadležnim komarjem, ki jih ujame s fizično metodo odstranjevanja insektov.

 

Če nimaš orodja, ne obstajaš

Ne sprašuj nas, kaj boš na prostem počel_a s pravim nožem iz nerjavečega jekla, prenosnim kozarcem za vino, večnamenskimi kleščami ali ročno žago. Pravi bushman ne sprašuje, pravi bushman ve. Ve, da lahko občasno zakuri ogenj, da lahko nabira gobe, da lahko izreže sinovo piščalko, da lahko praznuje življenje sredi samote ali da lahko celo spili otiščan noht na nogi.

 

Z majhnimi orodji se preprosto ne moreš izgubiti. Še posebej ne z BUSHMANOM!

 

 

 

Kaj iščete?

Košarica