Petr Hulec, CEO: Zakaj nosim »BUSHMAN«?

Petr Hulec, CEO: Zakaj nosim »BUSHMAN«?

Petr Hulec, CEO: Zakaj nosim »BUSHMAN«?

Ko je Peter prevzel namišljeno krmilo barke BUSHMAN, mu ni bilo lahko. Znašel se je v razmeroma mirnih vodah in vedel je, da jih bo moral nekoliko razburkati. Kmalu zatem se je valovanje res pojavilo – vendar veliko bolj silovito in neusmiljeno, kot je kdo od nas pričakoval. Covid-19 je terjal svoj davek tudi pri nas, vendar nam je uspelo, da nismo izgubili smeri in da smo celo dobili zagon. Veliko zaslug za to ima Peter; naš preudarni krmar.

Kaj najbolj ceniš pri blagovni znamki BUSHMAN?
Predvsem to, da se ne poigrava. Znamka je pristna, temelji na resničnih vrednotah.

Kaj si počel, preden si povezal svoje korake z blagovno znamko Bushman?
Počel sem veliko stvari; od učitelja angleščine in telesne vzgoje, logistika, organizatorja mednarodnih kongresov do vodenja humanitarne misije v Čečeniji. Vsaka od teh različnih vrst dela mi je nekaj dala, mi odprla obzorja in me ponesla malo dlje.

Kdaj se najbolj počutiš kot "bushman"?
V glavnem vsak dan, ker se resnično poistovetim z blagovno znamko. Najbolj "bushman" pa sem se počutil letos, ko sem bil z ženo in hčerkama na počitnicah na popotovanju. Šli smo na safari v Tanzanijo. Ogromna pustolovščina!

Če bi moral izbrati en sam kraj na svetu, kateri bi bil to?
V svojih petdesetih letih sem bil že naokrog in okoli sveta, zato je težko izbrati en sam kraj. Nova Zelandija mi je zelo prirasla k srcu in skoraj vso sem jo prepotoval v treh mesecih. Zelo priporočam tudi Peru in Bolivijo, ki sta čudovita ne le po svoji naravi, ampak tudi po svoji kulturi. Tu resnično začutiš posebno vzdušje, ki ga ni mogoče ujeti ali opisati. Zanimivo je, da lahko vsako državo tudi vonjam, saj ima vsaka svoj poseben vonj 😊.

BUSHMAN v eni povedi?
Partner v nelagodju in "prijatelj v dežju" – drugačen, eleganten, ni domišljav, je pošten in neposreden.

Kaj rad nosim in zakaj …

Večino srajc BUSHMAN nosim kot spodnji sloj in skrbno izbiram, iz katerega materiala so narejene in kako debele so – zelo pomembno je, kaj dam na golo kožo. Srajco Fiordland pa nosim kot zgornji sloj in popolnoma nadomesti mojo jopico. Nosim jo odpeto, tako da se vidi majica pod njo. Zato mi je pomembno, da združim barvo in potisk majice, tako da s srajco tvori celoto. Srajca je debela in topla, zato jo uporabljam predvsem v obdobjih, ko je hladneje, a še ni dovolj hladno, da bi moral obleči jakno ali toplo jopico.

POSKUSI: debela in topla srajca DARACK
  

Čevlji EXPEDITION

So izjemno vsestranski! Nosim jih skoraj povsod in z vsem. Poleti samo kot »natikače«, ki jih sploh ne zavezujem, ko pa moram na pravi pohod, jih dobro zategnem. Ti čevlji so kot nalašč za vse, ki radi veliko potujejo. Njihova velika prednost je, da odlično »dihajo«, zato se stopalo, čeprav so visoki, ne poti in ne smrdi. Poleg tega so tako zelo udobni, da se v njih počutim kot v copatih 😊.
 

Priznati moram, da nisem ravno tip za klobuke. Toda Bushman brez klobuka pač ni Bushman, kajne? Zato sem si za potovanje v Tanzanijo kupil usnjeni klobuk Breezy z mrežico. Že dolgo nisem nosil nečesa tako praktičnega, udobnega in elegantnega. Klobuki je ves čas zagotavljal senco in odlično dihal – z njim pa tudi moja glava.

POSKUSI: klobuki BUSHMAN z zgodbo 
 

Tako je; prave nogavice težko najdeš! Ko ves dan preživite v nogavicah, včasih tudi več dni zapored, boste zelo cenili nogavice, ki se ne premikajo na nogah, se ne zvijajo in ves čas ohranjajo svojo obliko. Hkrati ne tiščijo, so dovolj prožne ... In veliko zdržijo (navsezadnje stremimo k trajnostnemu razvoju, zato si res ne želimo nogavic, ki bodo po kakšni večji obremenitvi šle naravnost v smeti).
 

  •  Taktični nahrbtnik JABARI

Ta nahrbtnik ima vse! Vsak žep ima svoj namen, vsaka zaponka ima svoj razlog. Za vikend pohode, »lahkotno« potepanje ali običajno potovanje je preprosto super. Nahrbtnik ima dva velika notranja predala, dva zunanja žepa za drobnarije in stvari, ki jih morate imeti pri roki, ter en žep za dokumente ali prenosni računalnik na hrbtni strani. Pod njim je vgrajena prevleka za dež, zato bodo stvari ostale suhe tudi v močnem dežju. Ta nahrbtnik je z mano prepotoval Afriko, zato vem, da je zanesljiv in neverjetno dober za nošenje!


POSKUSI: torbe in nahrbtniki BUSHMAN
 

Absolutna BUSHMANOVA klasika. Prvič sem jih kupil leta 1999 na potovanju po Peruju in Boliviji. Ko je toplo, odpnem hlačnice in jih nato zvečer spet zapnem, kaj ni to super? Dobri stranski žepi za nujne stvari ... In dejansko ne potrebujem ničesar drugega. V letih, odkar jih izdeluje podjetje Bushman, smo izboljšali nekaj podrobnosti, da se hlače dobro prilegajo, okrepili zadnji del in poskrbeli, da so ti te hlače skoraj neuničljive.

POSKUSI: prave hlače z žepi BUSHMAN
 

To jakno izdelujemo že nekaj časa (*včasih se je imenovala Ontario). Pri različici Tambo smo iz prvotnega kroja uporabili najsodobnejši material, vrhunsko zadrgo YKK in možnost odpenjanja kapuce. Čeprav je mišljena kot prehodna jakna, jo nosim vse leto. Ni »napihnjena« z membranami, je pa zato toliko bolj udobna in lepo diha. Poleg tega jo lahko zaradi prijetne bombažne podloge nosite čez majico s kratkimi rokavi. Veliko žepov mi omogoča, da s seboj ne nosim več etuija za dokumente ali druge prenosne torbe 😉. Preprosto drugačna je; neverjetno bushmanska!
 

Ta vrsta majic mi je zelo všeč. Henley je nekakšen križanec med polo majico in navadno, osnovno majico. Kljub temu pa ohranja svoj moški, značilen navdih. Nosim jo v pisarni in na izletih na podeželju. Imam več barv in jih menjavam s preostalimi oblačili. 100-odstotni bombaž s pranjem bio polish naredi ta kos odličen za celodnevno nošenje. Je zares zelo udobna!

POSKUSI: henley majice BUSHMAN

Kaj iščete?

Košarica