4 dobri razlogi za nošenje puloverjev BUSHMAN

4 dobri razlogi za nošenje puloverjev BUSHMAN

4 dobri razlogi za nošenje puloverjev BUSHMAN
  1. Dvojna uporaba

Za nošenje bombažnih majic ali bombažnega spodnjega perila obstaja na desetine dobrih razlogov. Vendar so iste prednosti tudi pri bombažnih puloverjih. Zakaj smo jih izbrali za glavni material naših puloverjev? BUSHMAN je bil, je in bo tudi v prihodnje predvsem blagovna znamka za ljudi, ki so radi na prostem. Preživljanje časa na zraku, vrtu, sprehodu po mestu in v naravi. So aktivni ljudje, za katere so dejavnosti na prostem osrednjega pomena.

Bombažni puloverji so odlična izbira "za na teren", vendar so tudi zelo dobro videti, zato so primerni za vsakodnevno nošenje, na primer v službo.

 

  1. Dolga življenjska doba in enostavno vzdrževanje

Bombaž je hvaležen in predvsem naraven material, za katerega je značilna odlična vpojnost. To boš cenil_a, saj se boš vedno spotil_a, ne glede na to, ali gre za pohodništvo, tekanje po trgovinah ali reševanje pomembnih delovnih zadev. Hkrati pa bombaž diha, zato se tvoja koža pod njim ne bo segrevala, kar se je izkazalo za prednost št. 1, še posebej za vsakodnevno nošenje! Poleg tega lahko bombažne puloverje brez skrbi nosiš na golem telesu. So prijetni na otip, ne režejo in ne pikajo. Na kratko: bombaž se ne obrabi!

 

Če želiš, da bo tvoj bombažni pulover dolgo služil, z njim ravnaj zelo skrbno (kot z vsakim naravnim materialom). Čeprav je bombažne puloverje bistveno lažje negovati kot puloverje iz kašmirja ali volne, veljajo nekatera pravila:

 

  • Bombažni puloverji lahko prenesejo višje temperature, vendar je optimalen nežen program pri 40 stopinjah.
  • Pred pranjem puloverje obrni narobe – tako zmanjšaš in upočasniš mečkanje. Ne pozabi odpeti vseh gumbov in zadrg.
  • Za pranje puloverja je najboljši čim krajši program pranja. Poskusi oblačila zložiti na kupe in puloverje operi ločeno od drugih tkanin (npr. kavbojk).
  • Izogibaj se premočnemu ožemanju in zmanjšaj hitrost. Če je po pranju v puloverju preveč vode, jo previdno iztisni z roko.
  • Namesto detergenta v prahu uporabi detergent v gelu (prah povzroča večje trenje na tkanini). Mehčalca za tkanine ne potrebuješ.
  • Bombažne puloverje BUSHMAN lahko po pranju brez skrbi obesiš – ne bodo se razvlekli. Le za težje puloverje (npr. robusten moški pulover SIMONSON) je primerneje, da jih razgrneš na ravno površino.
  • Bombažne puloverje iz tanjših pletenin lahko likaš, to celo priporočamo.
  • Puloverjev nikoli ne obešaj, temveč jih zloži. Le tako bodo ohranili svojo obliko zares dolgo časa.

Pulover ni spodnje perilo – vsekakor ga ni treba prati po vsakem nošenju. Bombaž bo ostal "svež" precej dolgo časa. Bombažne puloverje je običajno priporočljivo oprati po petih uporabah, seveda pa je to vedno odvisno od tega, kje jih nosiš in koliko se v njih znojiš.

  1. Prosti čas in eleganca sama po sebi

Bombažni puloverji so že dolgo privilegij oblačil za prosti čas in BUSHMAN se tega zaveda, zato v svoje kolekcije dodaja tudi športno ali priložnostno eleganco

Če iščeš pulover "za ven", se osredotoči na podrobnosti. Gladka pletenina bo prijetna, rebra na koncih rokavov pa so več kot zaželena! Tako lahko rokav lažje skriješ pod jakno, saj ti ne štrli na dlani. Če želiš pulover, ki ga lahko uporabiš tudi kot del delovne obleke, se ne boj presenetljivih podrobnosti, kot so: prameni, polovično zapenjanje s pokončnim ovratnikom, dvojni rolo podaljšanega kroja, izrazitejši usnjeni našitki, pasovi ...

Bushmanke opozarjajo: BUSHMAN je za novo kolekcijo ustvaril pulover GISELLE s pletenim pasom! Nosi ga z nogavicami, gamašami ali samo z golimi nogami, saj je zelo vsestranski in eleganten kos, ki ga lahko nosiš spomladi, jeseni in pozimi!

 

  1. Kombinirajmo pametno!

Puloverji BUSHMAN so večinoma izdelani iz 100 % bombaža. V vsaki kolekciji pa lahko najdeš tudi mešani kos, katerega osnova je visok delež bombaža, ki ga dopolnjujejo druga vlakna. Pojasnili ti bomo, katere druge materiale uporabljamo in zakaj:

  • Lan – kralj vseh vpojnih naravnih materialov, ki ne le vpija vlago, temveč jo tudi odlično odvaja, tako da se počutiš "na suhem", tudi če imaš na hrbtu kapljice znoja. Puloverji z lanom so izjemno udobni in imajo poseben dizajn, ki ti bo nedvomno všeč! Morda so nekoliko nagnjeni k mečkanju, vendar tega ne more rešiti povprečen likalnik.

 

 

  • Akril - je umetno vlakno, vendar ne bodimo puritanci in ne zavračajmo vsega, kar ni neposredno povezano z naravo. Uporaba akrila ima v nekaterih primerih svoj natančen namen. Uporablja se v manjšem deležu (BUSHMAN ga nikoli ne uporablja kot glavni material!) in se običajno kombinira z bombažem ali volno – ima podobno strukturo. Je čudovito raztegljiv in mehak, oblačila, pri katerih je uporabljen, pa so veliko manj nagnjena k mečkanju. Izdelki iz njega so veliko močnejši, enostavni za čiščenje in se ne krčijo. Poskusi in razumel_a boš.

Kot vidiš, je izdelava odličnega puloverja prava znanost. Šivamo jih že 25 let in v tem času smo osvojili številne oblikovalske in proizvodne trike. Predvsem pa smo imeli dovolj časa, da smo spoznali vse naše bušmane in bušmanke, njihova razpoloženja in zahteve, da smo se jim lahko prilagodili. Puloverji BUSHMAN niso sezonska zadeva. To so varuhi, ki se ne podrejajo modnim trendom, ampak imajo svoj slog.

 

Konec koncev, tako kot vsi, ki nosijo oblačila BUSHMAN.

 

 

 

Kaj iščete?

Košarica